Geschiedenis

De eerste groentewinkel van familie den Hollander opende haar deuren in 1937 Vele jaren waren wij een begrip in Werkendam en omstreken. In de loop van de jaren was er een steeds groeiende vraag naar vooraf bereidde verse maaltijden en salades. Rond die tijd specialiseerde Erik den Hollander zich steeds verder in het ontwikkelen van smakelijke rauwkost- en fruitsalades, die hij in de winkel verkocht. Deze salades gingen een steeds belangrijker deel van het assortiment uitmaken. Daarnaast kwam er een groeiende vraag vanuit zakelijke klanten uit de regio. Er kwam een punt waarop de kleine ruimte achter de groentewinkel niet meer voldeed. Er waren grenzen aan de mogelijkheden om daar een goed product in grotere hoeveelheden te kunnen produceren.

Dat was het moment, in 2004, dat Erik en Aleida de stap gewaagd hebben en Eurosalad als zelfstandig bedrijf hebben opgestart.

Het blijkt ook vandaag nog een succesvolle stap. Eurosalad groeit in productie, assortiment en klandizie. Een ding blijft wel hetzelfde sinds de productie van de eerste salades in de kleine ruimte achter de groentewinkel van vader den Hollander: Het moet goed zijn. Een salade van Eurosalad moet opvallen door zijn pure smaak en zijn frisse, smakelijke uiterlijk.

Altijd verse

groenten

en fruit